Servers The Chronicles of Spellborn gaan eind deze maand offline | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eerder deze week, toen de servers plotseling offline gingen, ontstonden er onder gebruikers al geruchten dat Playdom deze bewust had afgesloten. In een reactie op de geruchten liet de uitgever echter weten dat dit niet het geval was, maar dat het eind augustus wel definitief gedaan zal zijn met The Chronicles of Spellborn. Een aantal vaste spelers van het spel hebben nog wel een petitie gestart om Playdom te overtuigen de servers draaiende te houden.

The Chronicles of Spellborn werd ontwikkeld door de Nederlandse studio Spellborn Works. Nadat deze echter in 2009 failliet ging, werd het beheer van het spel overgedragen aan de uitgever Acclaim. Deze stapte af van de maandelijkse abonnementskosten om het spel te kunnen spelen en had plannen om in plaats daarvan de nadruk op microtransacties te leggen. Acclaim werd in 2010 overgenomen door de sociale games-ontwikkelaar en uitgever Playdom.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou