Een offline te spelen versie van het spel zou dan echter wel gelimiteerde opties hebben, maar volgens de bron is het zeker niet zoveel werk als Maxis zou hebben laten weten.

Het hoofd van Maxis, Lucy Bradshaw, stelde in interviews met meerdere website dat er "een enorme hoeveelheid berekeningen door de server afgehandeld wordt". Volgens de bron is dit echter niet het geval. "De servers voeren geen berekeningen uit om de stad te simuleren waarmee je speelt. Ze werken wel als servers, waarbij ze een paar berekeningen uitvoeren om informatie door te sturen tussen de speler en de stad. Daarnaast worden je potjes in de cloud opgeslagen en wordt er contact gelegd met Origin. Maar voor de game zelf? Nee, daar doen ze niets voor."

19 minuten offline

Dit nieuws komt na verschillende tests van Kotaku, dat al liet weten dat het 19 minuten offline kon spelen voordat het spel ermee ophield. Volgens de bron van RPS komt dat door de manier waarop Glassbox ontworpen is. SimCity stuurt regelmatig updates naar de server, die in een lange rij worden geplaatst achter de data van andere spelers. Het duurt dan soms ook een paar minuten voordat de server een update terugstuurt.