Nieuws
Dark Souls

Servers pc-versies Dark Souls-games offline gehaald vanwege exploit

Met de exploit zouden hackers toegang kunnen krijgen tot de pc van de speler

Geschreven door Michel Musters op
Een ontdekte exploit in de pc-versie van Dark Souls 3 heeft Bandai Namco er toe aangezet de servers van de games in de franchise offline te halen.

De servers van Dark Souls Remastered, Dark Souls 2 en Dark Souls 3 zijn op pc offline gehaald, waardoor alle vormen van multiplayer in de spellen op dit moment ontbreken. Op consoles zijn de servers wel online.

Het gaat om een zogenaamde 'remote code execution'-exploit die is gevonden door een hacker en tijdens een livestream werd getoond. Daarmee zouden hackers in potentie toegang kunnen krijgen tot de pc van een speler. 

Reddit-bezoeker Jonientz meldt dat de anticheatsoftware voor de Dark Souls-games, Blue Sentinel, inmiddels is bijgewerkt zodat de exploit niet meer toepasbaar is. Wanneer de servers weer online gaan is niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rallygame WRC 10 komt in maart naar Nintendo Switch De toekomst van Activision Blizzard bij Xbox - Ron en Erik Podcast 369
2

Reacties op: Servers pc-versies Dark Souls-games offline gehaald vanwege exploit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  -JK-

  • 24 januari 2022 10:02
  Bij het lezen van de titel dacht ik dat het een exploit over de game zelf was, begreep daarom ook niet waarom ze de servers dan offline zouden halen.
  Maar gelukkig lees je in de eerst volgende regel al dat het een exploid voor hackers is om toegang tot iemands pc te krijgen. In mijn ogen mist dan net de kern van het bericht in de titel ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 24 januari 2022 14:12
  @-JK- Je moet wel echt heel hard je best doen om dat verkeerd te lezen. Het IS een exploit in de (netwerk code van de) game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.