Servers pc-versies Dark Souls-games offline gehaald vanwege exploit

Servers pc-versies Dark Souls-games offline gehaald vanwege exploit

Een ontdekte exploit in de pc-versie van Dark Souls 3 heeft Bandai Namco er toe aangezet de servers van de games in de franchise offline te halen.

De servers van Dark Souls Remastered, Dark Souls 2 en Dark Souls 3 zijn op pc offline gehaald, waardoor alle vormen van multiplayer in de spellen op dit moment ontbreken. Op consoles zijn de servers wel online.

Het gaat om een zogenaamde 'remote code execution'-exploit die is gevonden door een hacker en tijdens een livestream werd getoond. Daarmee zouden hackers in potentie toegang kunnen krijgen tot de pc van een speler. 

Reddit-bezoeker Jonientz meldt dat de anticheatsoftware voor de Dark Souls-games, Blue Sentinel, inmiddels is bijgewerkt zodat de exploit niet meer toepasbaar is. Wanneer de servers weer online gaan is niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bij het lezen van de titel dacht ik dat het een exploit over de game zelf was, begreep daarom ook niet waarom ze de servers dan offline zouden halen. Maar gelukkig lees je in de eerst volgende regel al dat het een exploid voor hackers is om toegang tot iemands pc te krijgen. In mijn ogen mist dan net de kern van het bericht in de titel ;)

0

@-JK- Je moet wel echt heel hard je best doen om dat verkeerd te lezen. Het IS een exploit in de (netwerk code van de) game.

0

Aanbevolen voor jou