Servers oude LittleBigPlanet-games gaan voorgoed offline

Servers oude LittleBigPlanet-games gaan voorgoed offline

De servers van diverse LittleBigPlanet-games gaan offline.

Dat heeft Sony via het officiële LittleBigPlanet Twitter-kanaal aangekondigd. Het gaat om de servers van LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, de PS3-versie van LittleBigPlanet 3 en LittleBigPlanet op de Vita. 

De servers van alle LittleBigPlanet-games waren al tijdelijk offline, omdat ze sinds deze lente onder vuur kwamen te liggen. Er werden diverse DDOS-aanvallen uitgevoerd door een speler die niet blij was met hoe Sony met de franchise omging. Uiteindelijk begonnen er beledigende berichten in het spel op te duiken. Sony besloot daarom alle servers tijdelijk offline te halen.

Sony laat weten dat het nu voorgoed offline halen van de servers "de beste manier is om de online omgeving voor spelers veilig te houden". De servers van LittleBigPlanet 3 op PlayStation 4 zijn wel weer online.

De keuze van Sony om de problemen op te lossen, valt niet bij alle spelers in goede aarde. De LittleBigPlanet-games draaien voor een groot gedeelte immers om door spelers gemaakte levels. Die zijn in de oude LittleBigPlanet-games nu dus niet meer speelbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Je kunt er zo boos over worden als je wil - online diensten zijn eindig. Als ze niet in het geheel stoppen dan veranderen ze wel in iets anders. Daar hoef je nooit verbaasd of verontwaardigd over te zijn, het staat in steen geschreven op het moment dat de dienst uitkomt. En dit soort games zijn online diensten. Onvermijdelijk dat er een moment gaat komen waar je de game ofwel voorgoed vaarwel moet zeggen, of de game dermate verandert dat je het nooit meer zult willen spelen. Wees blij dat je er vele jaren plezier van hebt kunnen hebben, er zijn ook games die het nog geen jaar haalden.

0
test

Nouja, zolang ik het spel maar offline kan blijven spelen maakt het mij niet uit.

0

Aanbevolen voor jou