Servers My Little Pony Online gehackt | Gamer.nl

Servers My Little Pony Online gehackt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ontwikkelaar PonyNet laat weten dat bij de inbraak vermoedelijk geen creditcardgegevens gestolen zijn, aangezien de immens populaire MMO enkel betalingen in knikkers accepteert. Wel zijn gebruikersnamen, wachtwoorden en lievelingskleuren gelekt. PonyNet roept alle gebruikers op om zo snel mogelijk hun wachtwoord te veranderen. "We raden zelf het wachtwoord ILuvPonies1234 aan."

Hackers wisten via een lek in de servers een trojan horse naar binnen te smokkelen in de wereld van My Little Pony Online. Speler Tina (9) ontdekte het verdachte paard als eerste en waarschuwde moderator Twilight Sparkle. Omdat zij volgens de gameregels een gegeven paard niet in de bek mag kijken, werd er echter geen actie ondernomen. De gevolgen, zo blijkt nu, zijn desastreus. Niet alleen zijn er veel gegevens gestolen, ook kan geen enkele pony nog zijn of haar eigen huis in, omdat er een trojaans paard in de gang staat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou