Servers free-to-play Ridge Racer sluiten in augustus | Gamer.nl

Servers free-to-play Ridge Racer sluiten in augustus | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Een bètaversie van de racegame is sinds september vorig jaar speelbaar via Steam Early Acce en op PlayStation 3. Hoewel Bandai Namco niet expliciet zegt dat Ridge Racer Driftopia nooit terugkeert, lijkt de uitspraak van het bedrijf daar wel naar te hinten: "Alle feedback wordt meegenomen naar aankomende projecten."

Spelers worden in Ridge Racer Driftopia uitgedaagd om de tijden van anderen te verbeteren en zo te stijgen in de wereldwijde leaderboards. Het verdienmodel is gekoppeld aan zogeheten booster cards en repair kits. Zonder een repair kit raken spelers hun auto kwijt wanneer deze crasht. Iedereen start de game met 50 kits; zodra deze op zijn, moeten spelers ze verdienen via ervaringspunten of anders bijkopen. Wel worden de items iedere 24 uur weer aangevuld. Dit verdienmodel kon na de lancering rekenen op veel kritiek.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou