Servers Final Fantasy XI- en XIV vrijdag weer online | Gamer.nl

Servers Final Fantasy XI- en XIV vrijdag weer online | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Naast de gameservers komt ook de PlayOnline-service weer online. Deze service dient als online platform voor onder andere Final Fantasy XI en het Final Fantasy-kaartspel Tetra Master. Square Enix brengt geen abonnementskosten in rekening voor de tijd dat de servers offline waren. 

De servers werden ruim een week geleden uitgeschakeld in navolging van een oproep van het Japanse energiebedrijf Tokyo Electric Power Company (TEPCO) om zo zuinig mogelijk om te gaan met elektriciteit. Omdat TEPCO's faciliteiten ernstig beschadigd zijn geraakt door de aardbeving en tsunami, heeft Japan te maken met energietekorten. Square Enix benadrukt dat, wanneer de situatie verslechterd in Japan, de servers weer offline gehaald kunnen worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou