Servers Age of Empires Online permanent offline | Gamer.nl

Servers Age of Empires Online permanent offline | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De servers zijn gisteren afgesloten en de makers bedanken de spelers voor hun vertrouwen. Age of Empires Online werd oorspronkelijk gemaakt door Robot Entertainment. Een aantal maanden voor de lancering werd de ontwikkeling echter overgenomen door Gas Powered Games, dat nu eigendom is van Wargaming.net. In augustus van 2011 kwam de game uit. 

Vanaf januari 2013 werd er eigenlijk al geen nieuwe content meer geproduceerd. De kosten waren hoger dan de winst. De verwachting was dat naast Age of Empires Online ook Games for Windows Live offline zou worden gehaald. Dit is echter niet het geval. Ondanks dat er geen nieuwe content verschijnt, blijft de applicatie wel onderhouden worden. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou