Codemasters zou de Amiga versie van Sensible World of Soccer bij de volledige versie van Sensible Soccer 2006 stoppen als iets dat vrij te spelen zou zijn. Het oude spelletje heeft de release echter niet gehaald, maar dit hoeft voor Codemasters niet de laatste keer te zijn dat we van het spelletje horen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat Sensible World of Soccer herschreven gaat worden voor Xbox Live Arcade.

Waarom het spelletje niet bij Sensible Soccer 2006 terecht is gekomen wil Codemaster niet zeggen, maar Eurogamer vermoedt dat het met de licenties te maken heeft. In het oude spel zat namelijk alle originele namen van spelers en toen dat spel uitkwam was dat niet zo’n groot punt als dat het nu is. Een release voor Live Arcade is nog niet zeker, maar er is zeker een kans. En als fans nou eens bij Codemasters gaan zeuren, wordt die kans alleen maar groter:

“There are no announcements to be made at the moment regarding our IP on Live Arcade, Sensible Soccer or otherwise. Ultimately that will come down to demand among games players and we think will work on that platform.”