Nieuws
Xbox

Selecte groep Xbox-gebruikers test Quick Resume-verbetering

Meer informatie over welke game op de achtergrond draaien

Geschreven door Jacco Peek op
Alpha Skip-Ahead-leden van Microsoft kunnen een update voor Quick Resume op Xbox Series X en S testen. Ook rolt er een update uit voor alle gebruikers.

Quick Resume maakt het mogelijk om maximaal zes titels op de achtergrond te laten draaien om naadloos tussen games te wissen. De functie is enkel beschikbaar op Xbox Series X en S.

De nieuwe update geeft spelers toegang tot een apart scherm waarop alle games die op de achtergrond draaien te zien zijn. Ook tonen icoontjes of games Quick Resume ondersteunen. Op Reddit is te zien dat actieve games die gebruikmaken van de optie worden aangegeven in het snelmenu van de console.

De update geeft spelers ook de mogelijkheid om audio passthrough te activeren voor populaire media-apps. Daarmee 'omzeilt' audio de console om rechtstreeks naar een geluidsinstallatie te gaan. Dat kan onder de juiste omstandigheden een betere geluidskwaliteit opleveren.

Naast de update voor Alpha Skip-Ahead-leden, rolt er ook een update uit voor alle Xbox-gebruikers. Die biedt onder andere suggesties voor Game Pass-titels om met vrienden te spelen en andere aanbevelingen, alsmede het kunnen bekijken van achievements in de mobiele app. Ook kunnen gebruikers nu games op de achtergrond uitschakelen om downloadsnelheden te versnellen, een optie die recent werd getest.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft rolt vandaag cloudgamen uit voor pc en iOS  Nintendo onthult Lego Luigi-set officieel
3

Reacties op: Selecte groep Xbox-gebruikers test Quick Resume-verbetering

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 april 2021 15:32
  Bijna iedere maand nog kleine updates met nice tweaks. Ik vind het wel relaxed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • TomMonkey999999999

  • 20 april 2021 15:36
  Deze feature werkt voor mij erg slecht nog.

  Niet betrouwbaar. Sommige games lopen in bepaalde gedeeltes altijd vast waardoor ik juist langer bezig ben met opstarten.

  Maar als het werkt, is het bijna magisch. Dus hopelijk komt er veel verbetering in. En kan ik bepaalde titels standaard uitzetten met Quick Resume (zoals oa Diablo 3).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 21 april 2021 08:08
  @TomMonkey999999999 heb totaal geen last van. ER zijn games die niet quick resume ondersteunen en jammer daar aan vind ik je weet neit welke dat zijn.
  Maar de games die het hebben lopen bij mij nooit vast.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.