Het is bekend dat Xbox Live-gebruikers met een seksuele voorkeur in hun gamertag door Microsoft worden geweigerd. Nu is echter ook een vrouw geblokkeerd, omdat ze in haar profiel had staan dat ze lesbisch is. Volgens Microsoft is ze geblokkeerd, omdat andere gebruikers haar profiel aanstootgevend vonden.

De vrouw is hierover erg verbaasd, omdat ze lastig werd gevallen door andere gebruikers om haar seksuele voorkeur.  De vrouw werd echter  degene die werd geblokkeerd, in plaats van de gebruikers die haar lastig vielen. "Ik werd lastig gevallen door verschillende spelers, 'opgejaagd' naar andere maps/games om weg te komen van het pesten. Ze volgden me zelfs in-game en vertelden de andere spelers om me aan te geven, omdat ze die onzin niet wilden zien, of niet wilden dat hun kinderen die onzin zagen. Net alsof Xbox Live überhaupt geschikt is voor kinderen!" aldus de gekwelde vrouw.

Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk omstreden besluit in de media komt. Zo werd een speler geblokkeerd met de naam Richard Gaywood, terwijl dat zijn echte naam is. Microsoft weigert vooralsnog op de beslissing terug te komen.