Sonic laat nog even op zich wachten. Op Sega's Japanse website geeft de spellenmaker aan dat de Xbox 360- en PS3-release van Sonic Unleashed in Japan is verplaatst van 18 december naar de lente van 2009. De Wii-versie zal echter wel gewoon op 18 december verschijnen. Over de PS2-versie werd met geen woord gerept. Volgens de Japanse site wordt het uitstel gebruikt om de kwaliteit van het spel te verbeteren.

Frappant aan het nieuws is dat het uitstel alleen geldt voor de Japanse versie van het spel. Volgens onze gegevens zal het spel namelijk bij ons nog steeds op 28 november in de schappen liggen. Betekent dit dat Japan een betere versie van het spel krijgt dan de rest? Of zal Sega binnenkort alsnog aankondigen het spel ook voor Amerika en Europa uit te stellen? We houden het in de gaten.

Update: Sega heeft bevestigd aan Eurogamer.net dat de versie voor PlayStation 3 op een nog te bepalen datum in december naar Europa komt. De versies voor Xbox 360, Wii en PS2 zullen gewoon op 28 november bij ons in de schappen liggen. Sega benadrukte dat de Japanners geen betere versie van Sonic Unleashed zullen krijgen dan de rest van de wereld.