Dat Sega een nieuwe weg is ingeslagen is duidelijk, maar dat betekent niet dat ze breken met het verleden.

Op de Tokyo Game Show vorige week heeft Sega weer wat leuke dingen laten weten.

Ze gaan namelijk een aantal toptitels van vroeger nieuw leven inblazen. Panzer Dragoon is natuurlijk al aangekondigd voor de Xbox en nu is ook Shining Soul(Shining Force reeks) voor de Gameboy Advance aangekondigd.

Dit zijn echter alleen de eerste games want Sega COO Tetsu Kayama heeft aangegeven dat Sega op dit moment aan het onderzoeken is welke games in aanmerking komen. Games die genoemd worden zijn: Outrun, Enemy Zero, D's Diner, Enemy Zero, NiGHTS en Space Harrier.

Dat zegt dus niet dat die games ook echt uitkomen, maar de kans is goed aanwezig. Eerder hadden we namelijk al het nieuws van Outrun 2 die mogelijk op het nieuwe arcadeboard kan worden.

Verder is er dus kans op een vervolg van NiGHTS. Het gerucht ging al eens over een mogelijk Dreamcast vervolg, maar nu maakt de game meer kans op de GameCube, aangezien Sonic Team nogal gecharmeerd is van de Nintendo hardware. Maar let wel: Dit zijn alleen nog maar geruchten. Misschien doelde Kayama wel op de mobiele telefoon I-mode games.

Wat betreft Space Harrier dacht ik dat Planet Harrier een vervolg was op die game en die staat al in de arcade. De kans op een consoleversie is natuurlijk ook aanwezig.

We zijn in ieder geval benieuwd naar de ontwikkelingen en natuurlijk kan je het allemaal weer hier lezen, zodra er weer meer te melden is.