Na de vele onduidelijke berichten over de toekomst van Sega, hebben we nu uiteindelijk een verhelderend persbericht ontvangen. Zoals het gros van de lezers misschien weet, heeft Sega aangekondigd de verkleinde Dreamcast chip te integreren in nieuwere apparaten zoals een Set-Top Box. Wat een Set-Top Box is, blijft een beetje vaag maar het is in het kort een soort apparaat die je op je tv kunt plaatsen. Met dit apparaat kun je vervolgens internetten, films kijken en….gamen! Door de Dreamcast chip kan men dus op de Set-Top Box ook Dreamcast games spelen.

De Home Gateway van Pace Micro Technology is de eerste gelukkige Set-Top Box die Dreamcast games zal kunnen afspelen. Maar Pace wil verder gaan dan alleen games. Ten eerste willen zij ervoor zorgen dat je via een hele snelle verbinding games kunt downloaden en vervolgens natuurlijk spelen. Deze games komen ook op een gigantische harde schijf te staan. Ten tweede wil men bij Pace ervoor zorgen dat gamers hun verbeterde characters in andere games kunnen plaatsen (Sonic in Dead or Alive 2 anyone?) en verder kunnen ze via chatboxen erg goed communiceren met elkaar.

Deze bovenstaande nieuwe mogelijkheden zullen pas op de markt verschijnen als de snelle internetverbindingen en het gamen via de TV Set-Top Boxes realiteit zijn.

Naast dit alles kunnen we ook nog eens fantastische mogelijkheden gebruiken om allerlei games en software over te sluizen naar mobiele telefoons, PDA's en gewone Game Console's die allemaal voorzien zijn van de Dreamcast chip.

Deze nieuwe revolutie binnen het gamen die ontstaat dankzij Sega, zal Sega ook erg veel geld opleveren aangezien de Set-Top Box markt zal groeien tot ongeveer 150 miljoen gebruikers in 2003.

De toekomst van Sega wordt beetje bij beetje een beetje duidelijk, nu alleen nog afwachten hoe dit concept gaat lopen.