Sega zoekt iemand die plot van Sonic-games consistent houdt

Sega zoekt iemand die plot van Sonic-games consistent houdt

Sega is op zoek naar een 'lore manager' voor Sonic-games - iemand die zorgt dat de verhalen in deze games consistent en betekenisvol zijn.

De vacature van 'associate lore manager' voor Sonic the Hedgehog ging een week geleden online. De werknemer "gaat Sonic-lore organiseren en vormgeven, waaronder canon, personages en universums. Hij of zij helpt met het creëren van consistentie, connectie en creativiteit bij alles rondom Sonic in verschillende vormen van media, waaronder games, animatie, comics en meer."

Volgens community manager Katie Chrzanowski is er inmiddels een klein team binnen Sega werkzaam die er voor moet zorgen dat alles rondom Sonic in alle vormen van media consistent is en met elkaar is verbonden. De vacature is in feite voor iemand die dit team kan leiden.

De nieuwste game in de Sonic-franchise, Sonic Frontiers, is sinds kort verkrijgbaar op pc en consoles. Het spel verbrak al snel het record voor meest gelijktijdige spelers van een Sonic-game op Steam. De regisseur van de game heeft wel laten weten dat er nog veel verbeteringen doorgevoerd moeten worden. Vanaf 15 december staat daarnaast de tekenfilm Sonic Prime op Netflix.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De 'lore' lekker toepassen in een 2D wereld. Een 3D game maken van Sonic kunnen ze niet bij Sega, helaas.

0
test

@Wiebelsnor Ik vind het als budget game nog altijd wel de moeite waard. Een redelijk aantal 3D sonic games hadden altijd wel vermakelijke elementen. Ze hebben voor Sonic teminste nog een beetje kwaliteitcontrole.... dat was niet te zeggen van Balan Wond....nightmareworld

0

Aanbevolen voor jou