Sega ziet verkoopcijfers stijgen | Gamer.nl

Sega ziet verkoopcijfers stijgen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sega's omzet is 8,7 procent gestegen naar 2,7 miljard euro terwijl de winst 562 miljoen euro bedroeg; een stijging van 118,2 procent in vergelijking tot dezelfde periode van het jaar daarvoor. De meeste omzet werd geboekt in de amusementstak van het bedrijf, waar de gamesafdeling deel van uitmaakt. De gamestak behaalde een omzet van  601 miljoen euro en boekte 25 miljoen euro winst.

Sega heeft tevens de verkoopcijfers bekendgemaakt van zijn spellen die uitkwamen in het vierde kwartaal van 2010. Sonic Colours eist de eerste plaats op met 1,85 miljoen exemplaren. Verder zijn er van Vanquish voor Xbox 360 en PlayStation 3 820.000 stuks verkocht. Van Football Manager 2011, voor PC en PSP, gingen er 690.000 exemplaren over de toonbank.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou