Sega ziet toekomst in gratis games voor 3DS | Gamer.nl

Sega ziet toekomst in gratis games voor 3DS | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Het Japanse gamebedrijf denkt het verdienmodel, dat zeer populair en succesvol is op smartphones en tablets, te kunnen overzetten naar de draagbare spelcomputer. De game-uitgever brengt volgende maand Initial D: Perfect Drift Online uit, een gratis racespel voor de Japanse markt. "Er is een perfecte manier om een dergelijk spel te maken voor de 3DS. Die oplo ing zien te vinden is onze uitdaging", zei Nagoshi in het interview. Sega ziet Initial D als 'een eerste poging'.

Europa

Sega heeft nog niet de intentie kenbaar gemaakt om het gratis Initial D-spel ook in Europa op de markt te brengen. Vermoedelijk vindt Sega de Europese markt niet groot genoeg voor dergelijke games. Free-to-play spellen zijn commercieel succesvol wanneer ze door veel mensen gedownload worden. Het kleine percentage gamers dat geld investeert in zo'n spel is dan voldoende om het winstgevend te maken voor de uitgever. Volgens Nagoshi is de Nintendo 3DS, na de smartphone, het apparaat dat de meeste Japanners in huis hebben.

In Japan zijn 14,2 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht. Dat betekent dat een op de negen Japanners een 3DS heeft. In Europa zijn 11,4 miljoen 3DS-spelsystemen verkocht, wat betekent dat grofweg een op de 45 Europeanen een 3DS bezit.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou