Sega blijft zowel 3D als 2D Sonic-games maken

Sega blijft zowel 3D als 2D Sonic-games maken

Sega heeft plannen om zowel 3D als 2D Sonic-games tee blijven ontwikkelen in de toekomst. Dat heeft het hoofd van Sonic Team, Takashi Iizuka, verteld in een interview met OTAQUEST.

In het interview vroeg OTAQUEST wat de plannen van Sonic Team waren met de twee vormen van Sonic-games; de klassieke 2D-games en de moderne 3D-games. Door het succes van Sonic Mania in 2017 bleek er onder de Sonic-fans nog steeds een grote vraag te zijn naar de klassieke versie van de games.

“Er is niet veel tijd verstreken sinds het onderscheid tussen 'klassiek' en 'modern' werd gemaakt, sterker nog, het kwam pas met de release van Sonic Generations in 2011", zei Iizuka. "Zelfs daarvoor was er, naast de 3D-serie van Sonic, veel vraag naar de 2D-actiespellen zoals de Sonic Advance-serie, dus we hebben de oude Sonic-games nieuw leven ingeblazen met Classic Sonic voor Sonic Generations bij ons twintig-jarig jubileum. We dachten eerst dat het alleen een jubileumproject zou zijn, maar daarna kregen we een sterke vraag naar een nieuwe klassieke zelfstandige Sonic-titel, waar uiteindelijk Sonic Mania uit voortkwam in 2017. We willen in de toekomst goed voor deze twee zeer populaire series van Sonic blijven zorgen.”

Op dit moment is er nog niks bekend over de volgende Sonic-game. 2021 moet een belangrijk jaar worden voor de blauwe egel vanwege zijn 30ste jubileum. Sonic Team is bezig met een project om dit te vieren, maar heeft nog geen details losgelaten.

Sonic Mania

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou