Sega wil ergens in de komende vijf jaar een 'Super Game' uitbrengen

Sega wil ergens in de komende vijf jaar een 'Super Game' uitbrengen

Sega is van plan om binnen nu en vijf jaar een zogenaamde 'Super Game' uit te brengen.

Dat blijkt uit een presentatie van het bedrijf waarin het zijn fiscale jaarcijfers bekendmaakte. Deze game zou met een lage winstmarge beginnen, omdat het om een nieuwe IP zou gaan, maar heeft veel potentie om globaal te groeien. De game moet ergens binnen vijf jaar uitkomen, maar meer details zijn er nog niet.

Uit de presentatie blijkt verder dat Sega ook een nieuwe first person shooter in ontwikkeling heeft bij een Europese studio. Die shooter wordt waarschijnlijk ontwikkeld door Total War-ontwikkelaar Creative Assembly, dat op dit moment zoekt naar werknemers voor een nieuwe shooter.

Verder wil Sega diverse remakes, remasters en reboots van klassieke Sega-franchises uitbrengen. Series die volgens het bedrijf potentie hebben om hier onder te vallen, zijn Crazy Taxi, Rez, Nights, Panzer Dragoon, Shinobi, Jet Set Radio, Space Channel 5, Virtua Fighter, Streets of Rage, House of the Dead, Altered Beast en Soul Hackers.

Sega is ook van plan om binnen drie jaar bestaande franchises te versterken door ze over de hele wereld populair te maken. Daarbij worden Phantasy Star Online 2, Yakuza, Persona 5, Total War en Sonic genoemd.

 
 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zitten er veel mensen op reboots van de genoemde klassieke Sega franchises te wachten? Ik bedoel: een Virtua Fighter was destijds helemaal de bom omdat het zo vernieuwend was. Een vechtgame in échte 3D?! Wauw!! Maar wat is daarvan anno 2021 nog onderscheidend?

0
test

@Michael-Raymond-Clayton Ik denk dat er wel een markt voor is. Met Sonic Mania en Street Of rage 4 heb ik wel erg veel plezier aan gehad. Ben nu bezig met WonderBoy 4 en die is ook erg leuk. Maar met Virtua Fighter heb je wel gelijk, die is hopeloos verouderd.

0
test

@DaFixer geldt eigenlijk voor alles waar Virtua voor staat, toch? Virtua Racer, Virtua Cop, Virtua Striker... Allemaal briljant, maar nu niets meer aan. Maar heb even naar de lijst met Sega IP's gekeken en een After Burner, Out Run of Zaxxon scoren bij mij wel hoog op de nostalgie-meter... Maar dan nog, vrees ik dat de tand des tijds niet lief is geweest voor dergelijke games en een nieuw jasje daar niet veel aan zal veranderen. Streets of Rage 4 vond ik zelf ook wel aardig trouwens. Good point.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Oke misschien house of the dead als vr op de playstation? De laatste die ik speelde was op de wii, en dat werkte wel lekker. Maar gezien de huidige televisies niet meer de oude lightgun techniek aan kunnen , zal het wel vr worden.... of ze halen dat move systeem weer van zolder

0

Aanbevolen voor jou