Nieuws

‘Sega werkt aan reboots van Jet Set Radio en Crazy Taxi’

‘Fortnite als rolmodel’

Geschreven door Marvin Toepoel op
Sega werkt naar verluidt aan reboots van Crazy Taxi en Jet Set Radio met een “groot budget”.

Bloomberg meldt dat anonieme bronnen beweren dat de reboots van Jet Set Radio en Crazy Taxi de eerste Super Game-titels van Sega zijn. Beide spellen zouden in de eerste ontwikkelingsfasen zitten, maar een bron meldt dat er al meer dan een jaar aan Crazy Taxi zou zijn gewerkt. Dat spel kan naar verluidt in 2024 of 2025 uitkomen.

De bronnen van Bloomberg beweren ook dat Sega Fortnite als sjabloon gebruikt bij het ontwikkelen van de twee reboots. De ontwikkelaar wil hetzelfde bereiken als Epic: een gratis spel creëren dat op meerdere systemen uitkomt en multiplayer, online (sociale) evenementen en aan te schaffen in-game spullen bevat voor microtransacties.

Volgens de bronnen zouden Crazy Taxi en Jet Set Radio de eerste twee games in Sega’s Super Game-plan zijn. Eerder deze maand maakte Sega bekend dat de Super Game-strategie meerdere spellen omvat, en werd ook bekend dat de Japanse spelontwikkelaar in dat kader kijkt naar technologieën als NFT’s en cloudgaming.

Sega heeft nog niet gereageerd op het bericht van Bloomberg. 

Bron: Bloomberg

Dit artikel delen:

Lees meer

Halo Infinite-spelers achterhalen MMR en stuiten op mogelijk probleem voor competitieve modi 'Jason Momoa in onderhandeling voor rol in Minecraft-verfilming'
3

Reacties op: ‘Sega werkt aan reboots van Jet Set Radio en Crazy Taxi’

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Beumink

  • 19 april 2022 11:11
  'Let's go make some crazy money!'

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jsk

  • 19 april 2022 23:02
  Kan me niet voorstellen dat deze insteek de kwaliteit van de games ten goede komt. Wat jammer zou zijn, want het zijn twee sterke franchises.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RikkieDee

  • 20 april 2022 07:17
  Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit soort games in de huidige tijd nog scoren. Vasthouden aan die niet verhalende arcade achtige gameplay lijkt me dus niet echt een mogelijkheid(van de andere kant, ik snap echt de ballen van wat die kinderen tegenwoordig spelen en wat er leuk aan is). Bij compleet vernieuwen verlies je de oude fans. Is het dan puur commercieel om deze namen te noemen; ben bang van wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.