Sega verhoogt salaris Japanse medewerkers

Sega verhoogt salaris Japanse medewerkers

Sega gaat de lonen van Japanse medewerkers verhogen.

Dat heeft het bedrijf onthuld (via GamesIndustry.biz). Vanaf 1 juli gaat het salaris van de werknemers met dertig procent omhoog. Sega neemt de stap om "het inkomen van werknemers verder te stabiliseren en een comfortabeler werkomgeving te creëren." Daarnaast wil het diens positie op de globale markt versterken.

De beslissing om het salaris van werknemers te verhogen komt nadat Fumio Kishida, de Japanse minister-president, Japanse bedrijven opriep om werknemers meer te betalen in deze tijd van inflatie. Dit zou bedrijven kunnen helpen om werknemers te behouden en nieuwe werknemers aan te trekken, gezien er een tekort aan werknemers is vanwege dalende geboortecijfers en een streng immigratiebeleid.

Sega is dan ook niet het enige bedrijf in Japan dat salarissen omhoog gooit. Eerder kondigde Nintendo aan dat de lonen van Japanse medewerkers met tien procent omhoog gaan. Directeur Shuntaro Furukawa zei tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers van het bedrijf dat de salarisverhoging belangrijk is om zo diens werknemers tevreden te houden en "groei op de lange termijn" te verzekeren.

Ook Capcom en Bandai Namco kondigden eerder soortgelijke verhogingen aan. Het is nog onduidelijk of de salarisverhoging ook voor werknemers buiten Japan gaat gelden. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou