Nieuws
Sega

Sega verhoogt salaris Japanse medewerkers

Na Nintendo, Capcom en Bandai Namco

Geschreven door Jari Klapwijk op
Sega gaat de lonen van Japanse medewerkers verhogen.

Dat heeft het bedrijf onthuld (via GamesIndustry.biz). Vanaf 1 juli gaat het salaris van de werknemers met dertig procent omhoog. Sega neemt de stap om "het inkomen van werknemers verder te stabiliseren en een comfortabeler werkomgeving te creëren." Daarnaast wil het diens positie op de globale markt versterken.

De beslissing om het salaris van werknemers te verhogen komt nadat Fumio Kishida, de Japanse minister-president, Japanse bedrijven opriep om werknemers meer te betalen in deze tijd van inflatie. Dit zou bedrijven kunnen helpen om werknemers te behouden en nieuwe werknemers aan te trekken, gezien er een tekort aan werknemers is vanwege dalende geboortecijfers en een streng immigratiebeleid.

Sega is dan ook niet het enige bedrijf in Japan dat salarissen omhoog gooit. Eerder kondigde Nintendo aan dat de lonen van Japanse medewerkers met tien procent omhoog gaan. Directeur Shuntaro Furukawa zei tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers van het bedrijf dat de salarisverhoging belangrijk is om zo diens werknemers tevreden te houden en "groei op de lange termijn" te verzekeren.

Ook Capcom en Bandai Namco kondigden eerder soortgelijke verhogingen aan. Het is nog onduidelijk of de salarisverhoging ook voor werknemers buiten Japan gaat gelden. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Gelekt document toont mogelijk Call of Duty-plannen voor 2023 Gameplaytrailer Battlefield 2042 seizoen 4 uitgebracht
1

Reacties op: Sega verhoogt salaris Japanse medewerkers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    -JK-

    • 20 februari 2023 13:26
    Wow 30%, das een flinke groei. moet ik 6 jaar voor werken

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.