Sega uit interesse in voormalige THQ-werknemers | Gamer.nl

Sega uit interesse in voormalige THQ-werknemers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We betreuren het feit dat er weer een geweldige Australische ontwikkelaar ten onder is gegaan en vinden het jammer dat de studio van THQ [in Brisbane] na zoveel jaar zijn deuren moet sluiten. We zullen met hooggeplaatste Sega-medewerkers gaan praten om te kijken of we op de korte termijn deze plotse toename van beschikbaar talent in Australië aan kunnen wenden", aldus Marcus Fielding, de studio director bij Sega Studios Australia.

De intere e vanuit Sega Australia Studios komt kort na de bekendmaking van THQ dat het drie van zijn studio's gaat sluiten. Naast THQ Brisbane worden ook het Australische Blue Tongue en het Amerikaanse THQ Phoenix opgedoekt. De uitgever wil zich met deze besli ing meer gaan richten op het ontwikkelen van eigen IP's. De gesloten studio's maakten vooral licentiegames. Ook waren ze verantwoordelijk voor De Blob-games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou