"We zijn waarschijnlijk schuldig van het feit dat we in een korte tijd te veel Sonic games op de markt hebben gebracht", aldus Pritchard. "Zeker in vergelijking met Nintendo. Zij zijn strategischer geweest met het uitbrengen van Mario-games. [...] Als je kijkt naar de Sonic games van de laatste jaren is er wisselende kwaliteit waarneembaar. Een aantal zevens, zessen en zelfs een paar vijven."

Hogere kwaliteit

De bedoeling is dat SEGA dit vanaf nu anders gaat aanpakken. "We gooien de interne focus, investeringen en bronnen omhoog om meer achten te halen. Een Sonic-game verkoopt als hij maar een zes scoort, dat is het probleem niet. Maar is dat wat de consument wil? Is dat wat we als uitgevers moeten doen? We moeten producten van hogere kwaliteit op de markt brengen om de consument een betere ervaring te geven."

Jurgen Post van SEGA Europa liet eerder deze maand al weten dat de uitgever de Sonic-games die kritisch middelmatig zijn ontvangen uit de winkels gaat halen. SEGA komt dit jaar met drie Sonic-titels, te weten Sonic 4: Episode 1 voor WiiWare, Xbox Live Arcade, PSN en iPhone, Sonic Colours voor de Wii en DS en Sonic Free Riders voor Kinect.