Sega sluit vijf kantoren, waaronder dat in Amsterdam | Gamer.nl

Sega sluit vijf kantoren, waaronder dat in Amsterdam | Gamer.nl

Vorig jaar verraste Konami vriend en vijand door met Pro Evolution Soccer 2015 een heerlijke voetbalgame af te leveren. Het bedrijf heeft de schijn de laatste tijd een beetje tegen door de geruchten dat ze stoppen met het maken van AAA-games. PES 2016 bewijst in ieder geval dat de uitgever nog lang door mag gaan met het ontwikkelen van dergelijke games.

Het Amsterdamse kantoor stopt begin september met zijn activiteiten. De werknemers zullen het bedrijf gefaseerd verlaten. Onlangs nam Roel Peeters, PR-manager van Sega Benelux, al afscheid van het bedrijf. Wie de games van Sega in de toekomst zal gaan uitgeven in Nederland, is nog niet bekend.

Naast het kantoor in Amsterdam, worden de kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië gesloten. Op welke termijn en hoeveel banen er verloren gaan, is onbekend. Na de sluitingen heeft Sega alleen nog kantoren in Japan, Zuid-Korea, Engeland en de Verenigde Staten, zo geeft Tweakers.net aan.

Het sluiten van de kantoren heeft volgens Post te maken met strategische wijzigingen binnen het bedrijf. Sega gaat zich minder richten op winkelreleases en steeds meer op de digitale distributie van games. Tegenover vier of vijf fysieke games elk jaar wil Sega tu en de vijftig en zeventig digitale games uitbrengen, vertelt Post.

Verwijderd

Entertainment Busine had het nieuwsbericht in de loop van de ochtend tijdelijk verwijderd van de website, op verzoek van Sega, zo bevestigt Tweakers.net. Mogelijk had dit nieuws nog niet bekendgemaakt mogen worden, ondertu en is het bericht weer te lezen.. Sega is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Update 12:13: het nieuwsbericht op Entertainment Busine is weer zichtbaar op de site. Dit bericht is aangepast naar die informatie. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou