Het Amsterdamse kantoor stopt begin september met zijn activiteiten. De werknemers zullen het bedrijf gefaseerd verlaten. Onlangs nam Roel Peeters, PR-manager van Sega Benelux, al afscheid van het bedrijf. Wie de games van Sega in de toekomst zal gaan uitgeven in Nederland, is nog niet bekend.

Naast het kantoor in Amsterdam, worden de kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Australië gesloten. Op welke termijn en hoeveel banen er verloren gaan, is onbekend. Na de sluitingen heeft Sega alleen nog kantoren in Japan, Zuid-Korea, Engeland en de Verenigde Staten, zo geeft Tweakers.net aan.

Het sluiten van de kantoren heeft volgens Post te maken met strategische wijzigingen binnen het bedrijf. Sega gaat zich minder richten op winkelreleases en steeds meer op de digitale distributie van games. Tegenover vier of vijf fysieke games elk jaar wil Sega tussen de vijftig en zeventig digitale games uitbrengen, vertelt Post.

Verwijderd

Entertainment Business had het nieuwsbericht in de loop van de ochtend tijdelijk verwijderd van de website, op verzoek van Sega, zo bevestigt Tweakers.net. Mogelijk had dit nieuws nog niet bekendgemaakt mogen worden, ondertussen is het bericht weer te lezen.. Sega is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Update 12:13: het nieuwsbericht op Entertainment Business is weer zichtbaar op de site. Dit bericht is aangepast naar die informatie.