De Canadese ontwikkelaar Silicon Knights, bekend van Eternal Darkness en Metal Gear Solid: The Twin Snakes, zal voor Sega een nieuwe franchise ontwikkelen voor de volgende generatie consoles. Details over de releasedatum, platformen of de inhoud van het spel, zullen voorlopig helaas nog niet worden vrijgegeven.

Al lange tijd werd er gespeculeerd over de toekomst van Silicon Knights. De ontwikkelaar verbrak onlangs haar directe band met Nintendo, waarvoor het een aantal zeer succesvolle games had ontwikkeld. Onder Sega lijkt het nu dat men voor diverse platformen zal gaan ontwikkelen, al is Sega één van de weinige uitgevers die op elk van de drie consoles exclusieve titles heeft uitgegeven - dus het kan eigenlijk nog alle kanten op.

De overeenkomst met Silicon Knights is één van de vele zetten die Sega onlangs gedaan heeft om haar focus op de westerse markt te verscherpen. Eerder sloot men al deals met Warner Bros. Interactive Entertainment voor The Matrix Online, met Monolith voor de horrorgame Condemned en met Creative Assembly, de makers van Rome: Total War, voor een spin-off van de Total War reeks getiteld Spartan: Total Warrior.