Je kan je afvragen of het een zegen of een vloek is wanneer SEGA denkt dat je het helemaal gaat maken (immers, dat ging de Dreamcast toch ook doen?). Noah Musler, directeur van 'artists' en 'repertoire' (wat dat ook moge betekenen) binnen SEGA, zei in een interview dat hij geloofde dat de PlayStation 3 uiteindelijk gelijk komt te staan aan de Xbox 360 qua totale verkoop van consoles en er daarna zelfs overheen gaat.

"Ik denk dat de PlayStation 3 nog wat tijd heeft om te groeien. De meeste analisten zouden het met me eens zijn dat de PS3 uiteindelijk de Xbox 360 overneemt qua marktaandeel wanneer er meer en grotere games uitkomen." Daar heeft de beste man een punt, maar dan moeten die games ook wel komen. Hij denkt overigens niet dat de verschillende versies van de console - en dus de verschillende prijzen - nadelig werken voor de console.

Toch wil Musler Microsoft niets tekort doen. "Ze hebben het gat tussen de twee platforms prima gedicht. Ze zitten niet meer in dezelfde situatie als vorige generatie, maar het is toch nog te vroeg om te zeggen." Eh, Musler? Is het nu weer wel te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen? "Gelukkig zijn er veel videogame consumenten op de wereld en groeit men nog steeds in getalen. Mensen willen spellen spelen en de spellen blijven beter worden. Developers maken er geweldige producten voor."

Geweldige producten, zoals Sonic the Hedgehog pas geleden? Tja.