Sega: 'PC-markt doet het beter dan beweerd' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De PC-markt mag dan wel op de derde plaats staan wat betreft de jaarlijkse verdiensten met een daling van 26 procent, maar dit laat niet echt het hele plaatje zien", aldus John Clark van Sega UK. "De digitale downloadmarkt voor PC is een levensvatbare markt maar wat onzichtbaar aangezien het nog niet wordt meegenomen door Chart-Track. De PC-markt doet het over het algemeen een stuk beter dan wordt beweerd en blijft een vitale en sterke sector om in actief te zijn."

Sega was in 2009 de tweede grootste uitgever van PC-games in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had in 2009 12 procent van de totale markt in handen. In 2010 heeft Sega tot nu toe een aandeel van 12,8 procent. De stijging is te verklaren door de goede verkopen van Aliens vs. Predator dat vorige maand uitkwam en Napoleon: Total War. Ook de doorlopende verkopen van Football Manager 2010 doen Sega goed.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou