Sega overweegt meer studio-overnames

Sega overweegt meer studio-overnames

Sega overweegt meer studio's over te nemen en partnerschappen aan te gaan. Dat meldt moederbedrijf Sega Sammy naar aanleiding van haar kwartaalcijfers.

"Om ons wereldwijde studionetwerk te versterken, blijven we meer overnames van studio's die potentie hebben overwegen, zowel in Japan als de rest van de wereld", zegt senior executive vice president, Koichi Fukazawa.

Sega nam in de afgelopen jaren een aantal grote studio's over, waaronder Creative Assembly, Sports Interactive en Atlus. Het bedrijf noemt Atlus als voorbeeld van een geslaagde overname, omdat het naast 'een aantal sterke IP's' ook 'sterke lokalisatiemogelijkheden in de VS' binnenhaalde. Met dezelfde strategie behaalde het met de Yakuza-franchise ook succes buiten Japan.

Tot slot noemt Sega dat het niet tevreden is over haar huidige samenwerkingen met partners. In de toekomst zegt het 'meer mogelijkheden' te willen creëren door beter te communiceren.

Recent kondigde Sega een strategische samenwerking met Microsoft aan. Sega maakt daarbij gebruik van Microsofts Azure-technologie om games in de cloud te ontwikkelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou