Sega ontslaat 73 werknemers, richt zich op digitale distributie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sega's kantoor in Londen heeft 37 werknemers laten gaan, terwijl de Amerikaanse divisie 36 werknemers heeft verloren. Nu Sega's Digital Division zich op digitale distributie richt, zal het kantoor in Londen zich alleen nog maar richten op de traditionele distributie van games.

"Het is geen verra ing dat digitale distributie steeds groter wordt, dus we hebben besloten meer te investeren op dat gebied", aldus Sega West's directeur Mike Hayes. "We hebben onze zakelijke kant op orde moeten stellen om de juiste focus te krijgen. Sega Amerika en Sega Europa hielden zich eerst beiden bezig met zowel traditionele als digitale distributie."

Reorganisatie

"Dit is echt een administratieve reorganisatie, want we willen overal ter wereld succesvol zijn met het digitaal uitbrengen van games", zo vertel Hayes. "Net zoals we ook succesvol willen zijn met games die in de winkels liggen. De reorganisatie zorgt er voor dat we veel efficiënter omgaan met onze kosten en de manier waarop we toekomstige zakelijke besli ingen nemen." Volgens Hayes is deze reorganisatie bedacht door Sega's westerse divisie en is het geen reactie op de claim dat kosten binnen het bedrijf bespaard moeten worden van moederbedrijf Sega Sammy Holdings.

Digitale distributie

Hayes meldt dat Sega zich steeds meer richt op mobiele platformen als de iPhone en iPad. Ook distributieplatformen op de PC, zoals Steam en Direct2Drive, zorgen voor meer winst. "We gebruiken de sterke merken van Sega en hebben er veel succes mee. Kijk naar hoe goed Monkey Ball het op de iPhone heeft gedaan. Mensen zijn ook enthousiast over Sonic 4 die later dit jaar op Xbox Live en PlayStation Network lanceert. De uitdaging is meer te doen dan alleen Sega's bekende franchises heruitvinden. Daar gaat Digital Division zich vooral op richten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou