Nadat Sammy Studios enkele dagen geleden een grote hoeveelheid aandelen in SEGA gekocht heeft, laat het bedrijf zijn inspraak binnen de grote Japanse gamesgigant nu al gelden. Ze vragen SEGA zich namelijk meer te storten op de arcadeindustrie in plaats van geld te pompen in verliesmakende consolegames. SEGA lijkt ondanks vrij goede reviewscores namelijk enkel verlies te maken op de productie van console games, terwijl de arcadegames juist voor grote winstcijfers lijken te zorgen.

De president van Sammy hoopt met deze nieuwe strategiebepaling overigens niet alleen dat SEGA zodoende meer winst zal halen uit de arcadebusiness, maar ook dat het bedrijf het door Sammy zelf ontwikkelde Atomiswave systeem zal gaan gebruiken. Dit omvat een goedkoop te produceren cartridgesysteem welke op dezelfde CPU draait als te vinden is in de SEGA Dreamcast, evenals diens Naomi arcadehardware. Dit nieuwe systeem zal Sammy in staat stellen zelfs winstgevende arcadekasten te plaatsen in Derde Wereld landen.Although the news will have Sega fans up in arms, it's only a reflection of Sammy's own focus on profit. As a business decision, the logic is plain to see. In its last reported six-month figures, Sega posted a massive loss - 2.5 billion yen - in the home console business, which was only offset by a similarly gigantic 5.6 billion yen profit in the arcade sector. Its home console titles continue to review relatively well, but Sega has clearly struggled to harness that critical momentum.Met het overkopen van 22,4% van de aandelen van ouderlijk bedrijf CSK, is Sammy Studios de grootste aandeelhouder geworden van SEGA. Dit brengt de president van Sammy, Hajime Satomi in een zeer invloedrijke positie binnen het bedrijf, wat zich met acties als deze al langzaamaan begint te uiten. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn, eer deze man een adviserende positie zal verkrijgen binnen het bedrijfsbeleid van SEGA.

Er werd overigens al gesproken over het opkopen van nog meer aandelen, mocht SEGA het door Sammy Studios voorgestelde plan niet opvolgen. Daarnaast gaan er al sinds de aankoop van de aandelen geruchten de ronde dat Sammy in de nabije toekomst twee van hun executives in leidinggevende posities zal plaatsen binnen SEGA. Hiervan zal één persoon zich gaan bemoeien met het beleid van het console gedeelte, terwijl de ander zich op het arcadegedeelte zal gaan focussen.