Sega Mega Drive Mini 2 krijgt controller van 150 dollar

Sega Mega Drive Mini 2 krijgt controller van 150 dollar

Sega heeft de USB Cyber Stick-controller aangekondigd voor de Mega Drive Mini.

Dat deed het bedrijf middels een

Watch on YouTube

 (via VGC). De controller is gebaseerd op de gelijknamige controller van Sharp uit de jaren 90. De USB Cyber Stick heeft een analoge stick die verwisselbaar zijn voor links- of rechtshandige spelers. De controller komt op dezelfde dag uit als de Mega Drive Mini en gaat 150 dollar kosten. 

De Mega Drive Mini 2 werd aangekondigd tijdens een Japanse Sega-livestream. Vooralsnog is de mini-console alleen aangekondigd voor Japan, waar hij op 27 oktober uitkomt en 9980 yen (71,26 euro) zal kosten. Sega heeft ook een productpagina gelanceerd op de Japanse website.

De console zal vijftig Mega Drive- en Mega CD-games bevatten, met ports van arcadespellen en iets wat Sega omschrijft als “mysterieus nieuw werk”. De eerste Mega Drive Mini kwam in 2019 uit en bevatte 42 spellen. Dat apparaat werd ook uitgebracht in Nederland, met onder andere voor het eerst Mega Drive-ports van Darius en Tetris.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

150 euro voor de controller? Dat geloof je zelf toch niet.

0

Zelfs voor een gemiddelde retro collector is deze prijs echt te kansloos . Taito zocht al redelijk de randjes op met de mini en al z'n attributen maar was een stuk vernieuwender..

0

Aanbevolen voor jou