Sega: 'MadWorld en de Wii was een foute combinatie' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wii-bezitters hebben vaak ook een ander platform in huis. Als de speler behoefte heeft aan een achttienplu pel, dan haalt hij de Xbox 360 of PlayStation 3 wel uit de kast", zegt Hayes. In de eerste maand na release verkocht Madworld slechts 66 duizend exemplaren in Amerika. Bayonetta, net als Madworld een spel van ontwikkelaar Platinum Games maar dan voor Xbox 360 en Playstation 3, verkocht in de eerste maand 1,1 miljoen exemplaren wereldwijd. Ondanks de teleurstellende verkoopcijfers van Madworld, zegt Hayes wel trots te zijn op het feit dat Sega in ieder geval geprobeerd heeft om van een volwa en spel een succes te maken op de Wii.

Platinum Games zal in de nabije toekomst alleen nog games maken voor Xbox 360 en PlayStation 3, dat is ook waar de focus ligt voor uitgever Sega, vertelt Hayes. "De belangrijkste ontwikkeling voor de komende twaalf maanden is voor ons om verder te bouwen op het succes dat we gehad hebben op Wii en DS, zoals je zou verwachten - maar onze focus ligt op het vergroten van het marktaandeel dat we hebben op 360 en PS3. Dat is absoluut ons doel voor dit jaar."

Bloed

MadWorld is een beat em' up dat vanuit het derdepersoonsperspectief wordt gespeeld, waarin hoofdrolspeler Jack zoveel mogelijk punten moet scoren door zijn vijanden op een zo bloederig mogelijke manier van kant te maken. Het spel speelt zich af in een gameshow waarin commentatoren de voortgang van de speler verslaan. Het hele spel is in zwart-wit waarin alleen het rode bloed afsteekt tegen de rest.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou