Vanmorgen werd bekend dat Sega games gaat maken gebaseerd op de 'Alien'-films. De aankondiging van Alien Syndrome, een remake van een Sega-klassieker uit 1988, heeft daar ondanks de naamsovereenkomst echter niets mee te maken. Alien Syndrome zet de speler in de schoenen van Aileen Harding, een bikkelharde soldate die het opneemt tegen hordes Alien-gespuis. Naarmate je meer buitenaards tuig afslacht, doe je extra ervaringspunten op die je kunt besteden om verschillende eigenschappen van je personage te verbeteren.

Alien Syndrome verschijnt voor twee behoorlijk verschillende platformen, namelijk de Playstation Portable en de Wii. Bij deze laatste versie zal de besturing speciaal worden aangepast aan de Wii-mote, zodat je moeiteloos door de Aliens heen kunt hakken. Verder wordt de unieke controller van de Wii ook gebruikt voor het maken van nieuwe voorwerpen en voor minigames, zoals het hacken van computersystemen in de spelwereld.

De PSP-versie is op zijn beurt weer uitgerust met een multiplayermode die tot vier spelers via WiFi coöperatief Alientjes laat hakken. Twintig verschillende wapens, van vlammenwerpers tot laserkanonnen maken hun opwachting, waarmee je de 100 verschillende Alien-soorten een lesje kunt leren. Alien Syndrome wordt ontwikkeld door Totally Games (Bridge Commander, Secret Weapons over Normandy) en zal in de zomer van 2007 op de markt komen.