Nieuws
Sonic Frontiers

Sega is niet van plan Sonic Frontiers uit te stellen

Game blijft gepland staan voor een release in de winter van 2022

Geschreven door Michel Musters op
Sega geeft aan geen plannen te hebben om Sonic Frontiers uit te stellen - de releaseperiode blijft vooralsnog op winter 2022 staan.

Dat heeft Sega laten weten in gesprek met investeerders (via VGC). Het bedrijf werd gevraagd of het overweegt om Sonic Frontiers uit te stellen na gemengde reacties van fans op de uitgekomen beelden. "We overwegen op dit moment niet om de release uit te stellen", zo meldt Sega duidelijk.

Hoewel Sonic Frontiers nog geen precieze releasedatum heeft, staat het spel wel voor release deze winter gepland. De game komt uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc en biedt een driedimensionale, open wereld.

Overigens verwacht Sega dat het succes van de twee Sonic the Hedgehog-films direct effect gaat hebben op de verkoop van Sonic Frontiers. "We hebben hoge verwachtingen voor Sonic Frontiers dat deze winter uit moet komen. Na de release van de vorige film steeg de verkoop van Sonic-games. (...) We verwachten hetzelfde effect. De tweede film is een grotere hit dan de eerste."

Er worden de laatste maanden veel games die gepland stonden voor release in 2022 uitgesteld naar 2023. Eerder deze week werd aangekondigd dat Harry Potter-game Hogwarts Legacy pas in februari 2023 uitkomt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe beelden van Gothic-remake getoond Een uitgebreide blik op Jagged Alliance 3
2

Reacties op: Sega is niet van plan Sonic Frontiers uit te stellen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 14 augustus 2022 14:45
  Dacht bij de cgi trailer en wat ze zeiden ook zou wel eens leuk kunnen zijn. Na gameplay gezien the hebben dacht ik man wat een saaie wereld een leeg. Misschien kan men nig verassen maar ben bang van niet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Banketbakkerij

  • 15 augustus 2022 12:31
  Zelden zo’n levenloze spelwereld gezien als in deze game. Het ziet er gewoon niet eens leuk uit, in tegenstelling tot de kleurrijke en vrolijke werelden in oude Sonic games. Ik verwacht niet dat dit veel gaat worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.