Sega hint naar miniatuurversie van Dreamcast

Sega hint naar miniatuurversie van Dreamcast

Sega zou ooit wel eens een miniatuurversie van de Dreamcast uit kunnen brengen.

Daar hint Sega-topman Yosuke Okunari naar in een interview met het Japanse magazine Famitsu, vertaald door Siliconera. "Voor de volgende (miniconsole) gaan we voor een concept dat lijkt op de Mega Drive Mini. Als ik namen moet noemen, dan zou het om een SG-1000 Mini of een Dreamcast Mini kunnen gaan."

Zijn antwoord lijkt er op te duiden dat Sega nog niet begonnen is met de ontwikkeling van een nieuwe Mini-console. Eerder bracht het bedrijf al een Mega Drive Mini uit. Ook heeft het in Japan een Mini-versie van de Game Gear uitgebracht.

Een Dreamcast Mini lijkt wel de meest waarschijnlijke keuze, gezien de populariteit waar de console van geniet sinds Sega er een krappe twintig jaar geleden de stekker uit trok. Het was dan ook de laatste console van Sega en bevat vele geprezen games als Sonic Adventure, Jet Set Radio, Crazy Taxi, Shenmue en SoulCalibur. De SG-1000 is de eerste spelcomputer van Sega die in 1983 in gelimiteerde oplage in Japan uitkwam.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou zooo cool zijn :-)

0
test

Ik denk dat ze er hier meer van zullen verkopen dan de Dreamcast zelf :D

0
test

@FishSt1ck Was dat zo slecht dan? :) iets van 9 miljoen? Ding was best prijzig volgens mij

0
test

@Goodmushin Er waren diverse redenen waarom de Dreamcast niet erg succesvol was. De prijs was volgens mij het grootste issue en natuurlijk dat pas een jaar na release in Japan in Amerika uitkwam, precies rond de tijd dat de PS2 net aangekondigd was. Vond het altijd wel een mooi apparaat met interessante games maar kende maar één persoon in mijn vriendenkring die hem had :)

0

Aanbevolen voor jou