Nieuws
Yakuza 6

Sega gaf Yakuza 6 per ongeluk gratis weg

Geluksvogels krijgen hele game in plaats van demo

Geschreven door Pablo Bool op
Sega heet per ongeluk de volledige versie van Yakuza 6 weggegeven aan sommige PS4-gebruikers. Het moest eigenlijk alleen de demo zijn.

De demo die op de Noord-Amerikaanse Playstation Store stond bleek niet de goede versie te zijn. De demo bedroeg zo'n 30GB en bevatte per ongeluk de volledige game. Het was de bedoeling dat de speler alleen de openingssequentie kon spelen, zodat hij of zij later de beslissing kan maken om het spel volledig te ontgrendelen door een code te kopen.

Uiteindelijk is er iets misgegaan met de afbakening van de demo. Fans ontdekten dat je verder kan spelen dan eigenlijk de bedoeling was in de demo en dat het zelfs mogelijk was om trofee├źn te verdienen.

In een tweet verontschuldigde Sega zich voor de situatie. Ze zeggen: "We zijn net zo ontdaan zoals jullie en hopen dat de demo vandaag weer beschikbaar is." Dit voorval heeft zich alleen voorgedaan op de Noord-Amerikaanse Playstation Store. De Europese en de Australische Playstation Store blijken ongedeerd.

Yakuza 6 zou eigenlijk in maart moeten verschijnen op de PS4, maar is uitgesteld. Daarna was de releasedatum verschoven naar 17 april.

Hier kan je lezen waarom wij de Yakuza-games zo bijzonder vinden. Onze redacteur Derek zegt dat er moeiteloos van gewichtig drama naar absurdistische humor wordt overgeschakeld zonder de harmonie in het verhaal kwijt te raken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Speel als een aap in virtual reality met Crisis on the Planet of the Apes Fornite en PUBG halen in januari meer dan 200 miljoen dollar binnen
2

Reacties op: Sega gaf Yakuza 6 per ongeluk gratis weg

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Goodmushin

  • 28 februari 2018 10:50
  Haha,

  Hoelang was deze beschikbaar?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • melody

  • 28 februari 2018 16:07
  Helaas zie ik dit soort dingen altijd achteraf. Yakuza 6 staat op mijn to buy lijst

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.