Het ambitieuze The Conduit heeft een uitgever gevonden. Sega neemt het project onder zijn hoede en zal het in de lente van 2009 uitbrengen. Het spel draait op de hagelnieuwe Quantum 3-engine die High Voltage Software zelf heeft ontwikkeld om het maximale uit de Wii te persen.

In The Conduit wordt de speler meegesleurd in een duister verhaal dat zich afspeelt in Washington D.C. Het verhaal begint als het land wordt opgeschud door een wrede buitenaardse invasie. Een organisatie, de Trust genaamd, heeft geheim agent Ford gestuurd om het op te nemen tegen de Zwoegers, een insectachtig buitenaards ras. Je bent gewapend met een arsenaal aan futuristisch wapentuig en het Alziende Oog, een apparaat dat inlichtingen verzamelt.

The Conduit werkt met Wii MotionPlus voor een optimale besturing. Het is voor spelers mogelijk om de bediening volledig naar eigen smaak aan te passen en te configureren. Denk hierbij aan kijkgevoeligheid, draaisnelheid, de dode hoek en nog veel meer. Tevens ondersteunt het spel het gebruik van Wii Speak, waarmee spelers van de online multiplayer kunnen chatten terwijl ze samen alle buitenaardse wezens tot pulp knallen.