Sega heeft een overeenkomst gesloten met de Madrileense ontwikkelaar Pyro Studios, bekend van de Commandos-serie. Sega zal als uitgever optreden voor Pyro's nieuwste project, Planet 51. Dit is een game gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Ilion Animation Studio, een nieuwe filmstudio die is opgericht door oud-medewerkers van Pyro.

De Planet 51-game zal ongeveer tegelijk met de Planet 51-film verschijnen tegen het einde van dit jaar voor PC, PS3, Xbox 360, Wii en DS. Het persbericht noemt het spel een "onderhoudend rijspel met missies", waarmee men waarschijnlijk bedoelt dat je door een vrij toegankelijke omgeving kunt rijden. Dit wordt verder bevestigd door de notie dat je kunt "opgaan in een verbazingwekkende en levendige wereld." Je speelt in Planet 51 als diverse personages uit de film.

De film Planet 51 gaat over kapitein Charles "Chuck" Baker, een astronaut die op de buitenaardse planeet Planet 51 komt en daar uit handen moet zien te blijven van het groene gespuis. Het script is geschreven door Joe Stillman, het creatieve brein achter Shrek.

Plaatjes uit de film Planet 51