Sega en Ubisoft: Playstation 3 moet snel in prijs dalen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sega en Ubisoft maken zich beide zorgen om de hoge prijs vande Playstation 3. Het apparaat zal ongetwijfeld goed verkopen bij de launch,maar daarna moet het wel snel in prijs zakken om goed te blijven verkopen. ScottSteinberg, van Sega, denkt wel dat Sony op dit moment zo’n sterke positie heeft inde markt dat de console ongetwijfeld een hit zal worden:

"Definitely, the price is a concern, butglobally the brand is so strong that when you think about the marketplace in Japan, North America and Europe,Sony has been the clear winner.”

Steinberg vindt de prijs van de PS3 geen vera ing, omdat jeeigenlijk duizenden dollars aan techniek krijgt in een machine dat 500 of 600dollar kost. De Sega man denkt dan ook dat Sony zich op twee markten moetrichten. Aan de ene kant de gamers, maar aan de andere kant ook de elektronicaconsumenten met de Blu-Ray techniek. Naast goede marketing is het volgensSteinberg tevens cruciaal dat de console snel in prijs verlaagd wordt, omdatveel mensen het gewoonweg niet kunnen betalen:

"They'regoing to have to lifecycle price the hardware in a way that brings it to thema es, I would think relatively soon, because it is expensive. For a lot of familiesthe launch price is too expensive."

Ook Ubisoft is optimistisch overde toekomst van de next-gen consoles. Yves Guillemot, president van Ubisoft,denkt echter ook dat Sony bereid moet zijn om de prijs snel te laten dalen alsze effectief willen concurreren met de Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou