Games rond de Olympische Spelen zijn doorgaans slecht. Of ze nu plaatsvinden in Sydney, Salt Lake City of Athene, veel hoef je er niet van te verwachten. Maar, objectief en hoopvol dat we zijn, zou het kunnen dat de Olympische Spelen van dit jaar wel een fatsoenlijke game mogen verwachten.

 

Beijing 2008 zal worden ontwikkeld door Eurocom, dat met zijn laatste titel Pirates of the Caribbean: At Worlds End dat sprankeltje hoop alweer een beetje laat varen. Toch belooft uitgever Sega toch echt beterschap deze keer, met 35 verschillende sporten en verschillende besturingsniveau's voor beginners en gevorderden. Vooral dit laatste geeft ons de hoop dat de besturing zich niet zal beperken tot wat simpel button bashen.

Beijing 2008 is vooralsnog bevestigd voor de Xbox 360, PS3 en PC, al werd bij de vorige aankondiging in 2005 al wel melding gemaakt van mogelijke handheldversies. En het lijkt ons ook sterk wanneer de Wii zal ontbreken. Update: Nu ook met een aantal verse screenshots. Meer vind je op onze gamepagina.