Sega draait verlies, verwijt tekort aan grote titels | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Zo is de exclusieve Wii-shooter The Conduit tijdens het afgelopen kwartaal 150.000 keer over de toonbank gegaan. Dit cijfer is echter gebaseerd op zeven dagen verkoop in de Verenigde Staten. De shooter kwam in Europa pas in juni uit, dus werd dit niet meegeteld in de kwartaalcijfers. Virtua Tennis 2009 werd in de drie maanden van het fiscale kwartaal 790.000 keer verkocht.

Stevige Europese markt

Sega's games verkochten het beste op de Wii, daarna op de PlayStation 3 en vervolgens op de Xbox 360. Europa kocht de meeste games van de uitgever. Sega denkt dat de Europese markt relatief stevig is, terwijl die van Japan en de Verenigde Staten aan het krimpen is.

Sega's hoop is nu gevestigd op Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen en Alpha Protocol, die beiden later dit jaar uitkomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou