Sega heeft aangekondigd dat het het nieuwste deel in de Shining reeks, Shining Tears, niet alleen in Japan maar ook in de Westerse wereld uit zal brengen. In de lente van volgend jaar zal het spel namelijk in de VS verschijnen, wanneer Europa aan de beurt is, is vooralsnog niet bekend gemaakt.

Shining Tears is een top-down RPG waarin we de rol aannemen van een jonge held met geheugenverlies, die verzeild is geraakt in een oorlog waar hij de ballen van begrijpt. Ondanks dit onbegrip is hij vastberaden een einde te maken aan deze oorlog, waarin twee magische ringen centraal staan. Hij trommelt wat vrienden bij elkaar en een groots avontuur staat hem te wachten.

Shining Tears kent een top-down grafische stijl maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Disgaea, ziet het spel er niet verouderd, maar juist erg stijlvol uit. De achtergronden zijn erg artistiek vormgegeven en de magische effecten zien er ook uitstekend uit, als we op de eerste screenshots mogen afgaan. Meer informatie en screenshots vind je hier.