Sega blijft hardcore games voor de Wii maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"[De tegenvallende verkoop van Madworld] is lastig, want het was een game die bejubeld werd door critici. Het was extreem, maar goed. Het zou erg arrogant zijn van Sega om te zeggen 'dat soort games verkopen niet op dat platform' als we een titel hebben die het niet zo goed deed als we hadden verwacht."

"De verkoopcijfers van MadWorld vielen erg tegen, maar had dat te maken met het platform? Vonden de mensen de grafische stijl niet mooi? Of was de gameplay niet naar ieders smaak? Het kan aan veel dingen liggen en dat onderzoeken we. Wat we wel kunnen zeggen is dat we nog steeds volwa en games voor de Wii maken, want er zijn zo'n 34 miljoen eigenaren in Europa en de VS."

Risico's nemen

"Omdat de ontwikkelkosten op de Wii minder hoog kunnen zijn, hoef je minder te verkopen om succesvol te zijn. We kunnen meer risico's nemen op de Wii."

Begin juli gaf de Europese divisie van Sega ook al aan de hoop nog niet op te geven wat betreft volwa en games voor de Wii.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou