Sega: 'Betaal voor exclusiviteit en wij maken Shenmue 3' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Eurogamer.pt meldt Sega dat de vorige twee delen van Shenmue niet goed genoeg verkocht werden om de investering terug te verdienen. De uitgever twijfelt daardoor over de ontwikkeling van het derde deel. Sega zou wel aan de ontwikkeling van het derde deel beginnen als een bedrijf als Sony, Microsoft of Nintendo een deel van de financiering en dus van het risico op zich zou nemen. De game zou dan uiteraard exclusief op het betreffende platform verschijnen.

Dreamcast

Shenmue kwam in 1999 uit op de Dreamcast en wastoen de duurste game ooit ontwikkeld, met een budget van ongeveer 50 miljoen euro. In de game nemen spelers controle over Ryo, die op wraak zint nadat zijn vader is vermoord. Kenmerkend voor de game waren de actiescènes, die bestonden uit quick-time events, en de diverse baantjes die de speler er op na kon houden. Het vervolg kwam niet alleen op Dreamcast, maar ook op Xbox uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou