Sega maakt vandaag bekend dat de Amerikaanse ontwikkelaar Secret Level, gesitueerd in San Francisco, een klassieke Sega franchise voor de volgende generatie consoles opnieuw tot leven zal wekken. Welke franchise het hier betreft, wil men echter nog niet kwijt. Er zijn producten voor zowel de PS3 als Xbox 360 in de maak.

Secret Level is onder andere bekend van Magic: The Gathering Battlegrounds voor Xbox en PC, Star Wars Jedi Starfighter voor de Xbox en het omzetten van de Unreal Engine naar PS2 en GameCube. Momenteel werkt men voor Capcom aan Final Fight: Streetwise en voor Ubisoft aan Americas Army: Rise of a Soldier.Met het uit handen geven van een eigen franchise aan een westerse ontwikkelaar, wil Sega laten zien dat men ook op de westerse markt tot de marktleiders wil behoren. Eerder sloot men al overeenkomsten met hoog aangeschreven westerse ontwikkelaars als Monolith (Condemned), Pseudo Interactive (Full Auto) en Silicon Knights, de ontwikkelaar van onder andere Eternal Darkness. Ook nam men ontwikkelaar The Creative Assembly over, dat voor Sega aan Spartan: Total Warrior werkt. Gezien dit lijstje denken we dat Sega zijn doelstelling wel eens zou kunnen waarmaken, zodat de naam Sega binnenkort weer het aanzien heeft, dat het de laatste jaren verloren is.

Laat het gokken op de franchise beginnen! Is het House of the Dead? Is het Crazy Taxi? Of misschien toch gewoon Sonic? Wie het goed heeft, maakt bij bekendmaking kans op een koekje naar keuze!