"Linden Lab werkt aan een volgende generatie virtuele wereld die gebaseerd zal zijn op Second Life. Het is een open wereld waar gebruikers meer kracht hebben om te creëren wat ze willen", aldus het bedrijf in een statement. Volgens The Next Web duurt het nog wel even voor de nieuwe virtuele wereld beschikbaar is. De testversie zal in 2015 gelanceerd worden waarna de definitieve versie in 2016 moet worden uitgebracht.

Tegenover New World Notes stelt het bedrijf dat het huidige Second Life, dat onlangs zijn elfde verjaardag vierde, ook voorlopig blijft bestaan. Volgens Linden Lab zijn er nog steeds 1 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het nieuwe Second Life wordt echter van de grond af opgebouwd, volgens Linden Lab zodat er geen beperkingen zijn zoals compatibiliteit met de vorige versie.

Volgens de makers zorgen nieuwe technologieën, software en hardware ervoor dat Second Life nu veel beter kan worden. De grafische prestaties van de virtuele wereld zouden flink moeten verbeteren en bijvoorbeeld de virtual reality-bril Oculus Rift moet zorgen voor een betere ervaring. Met de bril op is het voor de gebruiker net alsof hij echt door de virtuele wereld loopt, in plaats van op een scherm naar de beelden te kijken.

De focus komt bovendien te liggen op het eenvoudiger creëren van meer content zoals gebouwen, spullen en land. Zowel de ervaring als de kwaliteit gaan volgens het bedrijf omhoog. Linden Lab zal zo'n veertig tot vijftig mensen aannemen om aan de tweede Second Life te werken.

Door NUtech.