De populariteit van Second Life lijkt nog steeds ongekend hoog volgens de meest recente cijfers die de ontwikkelaar van het spel, Linden Labs, zojuist bekend heeft gemaakt. Sterker nog, de virtuele alter ego's in Second Life hebben nog nooit zoveel tijd in hun 'spel' gestopt.

Uit de cijfers blijkt een toename op bijna alle vlakken. Zo werden er in totaal 400 miljoen uur in het spel gestopt (een toename van 61% ten opzichte van 2007) en waren er nog nooit zoveel spelers tegelijkertijd online (gemiddeld 77.000, een toename van 31%). Daarnaast werd het aantal vierkante kilometer land wat in het bezit is van de gebruikers bijna verdubbeld en werd er in totaal meer dan $100 miljoen dollar (bijna € 76.000.000) uitgegeven. Het enige cijfer wat niet exorbitant is gestegen is de totale waarde van alle transacties tussen de gebruikers (gemiddelde $90 miljoen in 2008 ten opzichte van $83 miljoen in 2007).

Financieel gezien doet Second Life het dus nog steeds bijzonder goed en hoeven de gebruikers van het spel zich waarschijnlijk geen zorgen te maken dat er in de nabije toekomst een einde aan hun virtuele wereld komt.