Sea of Thieves stijgt mede door Twitch in populariteit

Sea of Thieves stijgt mede door Twitch in populariteit

Sea of Thieves is in de afgelopen maand uitgegroeid tot één van de meest populaire games op Twitch. Deze stijging is met name afkomstig van een recente content-update, evenals het streamen van content op het platform door populaire spelers.

Ontwikkelaar Rare beleefde een moeizame start met Sea of Thieves in maart 2018. Lang daarna bleef de game op hetzelfde niveau aan populariteit hangen en had het moeite om nieuwe spelers te werven. In de afgelopen paar maanden bracht Rare echter meerdere content-updates uit. Dit zorgde er destijds voor dat meer spelers de game gingen uitproberen en dit gingen streamen op Twitch, wat afgelopen maandag zijn hoogtepunt bereikte.

Zo bemachtigde Sea of Thieves op die dag 102.000 gelijktijdige kijkers, wat goed was voor een tweede plaats van alle games. Ter vergelijking, Fortnite stond nog steeds op de eerste plaats met 217.000 kijkers. Toch is dit een ontwikkeling bij Sea of Thieves die pas sinds kort is begonnen.

Sea of Thieves

Dit hoge aantal wordt met name verklaard door de streamer Summit1g. Deze streamer is sinds kort begonnen met het veelvuldig streamen van de game en heeft ruim 3,5 miljoen volgers. Het aantrekken van deze streamer zorgde ervoor dat veel spelers ook de game een kans gingen geven. Naast normale spelers gold dit ook voor andere populaire streamers, zoals Dr. Disrespect, TimTheTatman en ook Ninja.

Deze ontwikkeling is Rare dan ook niet ontgaan en plaatste gisteren een video om de spelers te informeren over de groei van de community evenals het uitlichten van een aankomende update. Executive producer Joe Neate gaf aan erg blij te zijn dat Sea of Thieves zoveel nieuwe spelers in zo'n korte periode heeft weten te vergaren en meldt onder andere dat de verkopen aanzienlijk zijn gestegen. In de video refereert Neate ook naar een aankomende update waarin de bestandsgrootte van de game op elk platform wordt gehalveerd.

Watch on YouTube

De pc-versie van Sea of Thieves is met deze groei de op één na bestverkopende titel (na Minecraft) op de Microsoft Store. Alhoewel de Xbox One-versie ook in verkopen is gestegen, is de game nog ver verwijderd van een plaats in de top drie.

De plotse verschuiving van de populaire streamers naar Sea of Thieves wil echter nog niet zeggen dat ze ook bij deze game langdurig blijven. Het is de vraag of de huidige populariteit van Sea of Thieves in stand gehouden kan worden als deze streamers weer iets anders gaan spelen.

Sea of Thieves is verkrijgbaar op pc en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tip aan de redactie: lees de stukken van Rick eens goed door voor publicatie. Vaak matig vertaald, nog vaker vol tik- en taalfouten ('afkomstig door', 'in afgelopen maart', 'plaatse gisteren', etc etc).

0
test

@Agent 4125 Bedankt voor de feedback. Over het algemeen doen we dat ook, maar soms slippen er nog wat dingen tussendoor.

0
test

Sea of thieves kwam trouwens uit in 2018 en niet 2017.

0
test

@Fpsbig dat dacht ik ook al dacht. En dacht eerst nog zal het wel fout hebben.

0
test

@Fpsbig Ik heb het gecorrigeerd. Bedankt voor het opmerken!

0

Aanbevolen voor jou