Deel 1 uit de Sea Dogs serie werd voor de release gezien als een moderne versie van Sid Meier's Pirates, deze verwachting werd helaas niet waar gemaakt. Toch denkt de Russische developer Akella dat de game nog beter kan, een vervolg is al ruim een jaar in de maak.

Sea Dogs is een piratengame waarin je met een slagschip de wereldzee├źn onveilig maakt. Deel 2 belooft meer van hetzelfde, maar dan beter. SubSim interviewde het team van Akella en wist wat nieuwe informatie te veroveren. Subsim: Will the player's ship have a visible crew? How many? Akella: The player will see his crew onboard while looking at his ship from outside view. Crew will walk the deck, performing different tasks. The number of crewman models shown on the deck will proportionally represent the number of player's crewmembers.

Vooral de grafische pracht van Sea Dogs 2 is onvoorstelbaar, of de gameplay ook in orde zal zijn valt nog te bezien. De game is momenteel in beta fase, wat inhoud dat het niet al te lang meer zal duren voordat het spel in de winkel zal liggen.

Met dank aan Sogree voor het melden van dit nieuws.