Nadat er eerder al wat vage scans uitlekten op het internet, hebben we vandaag eindelijk een aantal echte screenshots mogen ontvangen van The Warriors, de straatvechtgame gebaseerd op de gelijknamige film uit 1979. De invloed van The Warriors op de culturele ontwikkeling van onder andere muziek en mode, is enorm, zo weet Rockstar ons in een uitgebreid historisch document te vertellen.

Verschillende kreten die tegenwoordig gangbaar zijn in Hip-Hop, vonden hun oorsprong in The Warriors, zoals 'Can you dig it' en 'Come out and play'. Zo hebben onder andere artiesten als 2Pac, de Wu-Tang Clan, Def Squad en Ice-T verwijzingen naar de film in hun liedjes.

The Warriors speelt zich af in een vrij toegankelijke stad, al kent het spel niet de enorme vrijheid die Grand Theft Auto zo kenmerkt. Het spel heeft namelijk een grote nadruk op de verhaallijn. Qua gameplay laat het spel zich vooral inspireren op klassiekers als Streets of Rage en Double Dragon, waarbij in de straten heel wat afgevochten moet worden.

The Warriors wordt ontwikkeld door Rockstar Vancouver, het bedrijf dat voorheen als Barkin' Dog Studios door het leven ging. Sinds de overname is men al bezig met het spel, dat aan het eind van dit jaar op PS2 en Xbox zou moeten verschijnen.